OFFICIEEL: Anderlecht laat Adzic ervaring opdoen in Nederlandse Eredivisie

OFFICIEEL: Anderlecht laat Adzic ervaring opdoen in Nederlandse Eredivisie

21-01-2020 20:25
2

RSC Anderlecht heeft dinsdag opnieuw een speler uitgezwaaid. Luka Adzic doet het seizoen uit in de Eredivisie en gaat ervaring opdoen bij FC Emmen. Hij wordt door paars-wit verhuurd zonder aankoopoptie.

Adzic (21) arriveerde in de zomer van 2018 bij Anderlecht, dat hem wegplukte bij Rode Ster Belgrado. Hij was één van de eerste transfers van toenmalig sportief directeur Luc Devroe. Een groot succes werd zijn overstap echter niet. Vorig seizoen speelde hij enkel bij de beloften. Bij de hoofdmacht van paars-wit kwam Adzic nooit in actie.

Aan het begin van dit seizoen leek er beterschap op komst. Hij mocht vier keer invallen en begon één keer in de basisploeg, maar overtuigen deed Adzic nooit. De Servische flankspeler kreeg zijn laatste speelminuten op 19 december in het bekerduel tegen Club Brugge. 

De komende maanden mag Adzic zich bewijzen in de Nederlandse Eredivisie. Hij krijgt bij Emmen -momenteel twaalfde- de kans om ervaring op te doen. Er staat geen aankoopoptie in het huurcontract, dus volgende zomer keer Adzic terug naar Anderlecht.