De Witte over de Gentse ambities: Ik wil zeker nog een keer kampioen spelen

De Witte over de Gentse ambities: "Ik wil zeker nog een keer kampioen spelen"

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 20:36di 21-01-2020 om 20:36

KAA Gent heeft maandag de definitieve overstap van Sven Kums aangekondigd. Een transfer die volgens voorzitter Ivan De Witte de ambities van de Buffalo's kracht moet bijzetten.

"Het is een bewijs dat wij ambitieus zijn voor dit jaar, maar zeker ook voor de toekomst", vertelt De Witte aan Het Laatste Nieuws. "Dit is nog maar een eerste teken van leven voor volgend jaar. We zullen niet stilzitten en de ingeslagen weg verder zetten. We willen meespelen aan de top van onze competitie, en als het enigzins kan ook Europa halen. We mogen niet vergeten dat we onze poule in de Europa League gewonnen hebben dit seizoen. Dat had niemand durven voorspellen."

Gent lijkt dit seizoen een belager te worden van Club Brugge, dat wel een straat voorsprong heeft. Gelooft de voorzitter van de Buffalo's nog in de landstitel? "Je weet nooit wat er in een seizoen gebeurt, maar je moet eerlijk blijven. Club Brugge doet het bijzonder goed en als alles blijft zoals het er vandaag uitziet, is de kans groot dat Club Brugge zal kampioen spelen."

"En dat zal verdiend zijn. Maar je weet nooit wat er gebeurt, want er komen nog Play-Offs waarin de punten worden gehalveerd. Wij zijn ambitieus. Toen we enkele jaren geleden kampioen zijn gespeeld, heb ik gezegd dat ik dat nog eens wou meemaken als voorzitter. Dat blijft de ambitie van deze club", besloot De Witte.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws