VP #IsDatWelZo: Scoort goalgetter Lukaku echt voornamelijk tegen ‘de kleintjes’?

VP #IsDatWelZo: Scoort goalgetter Lukaku echt voornamelijk tegen ‘de kleintjes’?

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 08:00wo 22-01-2020 om 08:00

Laatste update: woensdag 22 januari 2020 om 08:00wo 22-01-2020 om 08:00

Het voetbal begeestert miljoenen mensen op onze planeet en dat zorgt voor een overvloed aan verhalen, anekdotes en statistieken. Her en der doen echter ook heel wat mythes de ronde: overtuigingen die een eigen leven leiden, maar misschien niet altijd gestaafd worden door de werkelijkheid. Om de feiten van de fabels te onderscheiden, lanceert VoetbalPrimeur.be de rubriek ‘VP #IsDatWelZo?’. Daarin nemen we een wijdverspreide aanname als uitgangspunt en gaan we na of die aanname wel degelijk klopt. In dit artikel staat Romelu Lukaku centraal. Scoort de Rode Duivel enkel tegen kleine clubs, zoals vaak te horen valt?

Dat Lukaku een rasechte goalgetter is, valt niet meer te ontkennen. In zijn gehele loopbaan zit de huidige aanvaller van Internazionale nu al aan ruim 250 officiële doelpunten. En Lukaku is nog altijd maar 26 jaar jong! Treffers bij de vleet dus, maar toch krijgt onze landgenoot geregeld bakken kritiek over zich heen. Technisch onbeholpen, matig in het kaatsen en vooral … hij scoort enkel in de mindere matchen, tegen de zwakke tegenstanders, meneer. Dat laatste argument lijkt de gedroomde munitie voor de (vele) Lukaku-bashers. Maar #IsDatWelZo?

Wat denk jij? Laat het ons weten via de poll en de reacties. Later vandaag, om 13u, leest u het antwoord in deze rubriek.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat vind jij van de prestaties van Lukaku?

(470 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws