Antwerp mist Hoedt een match: Toch niet de invloed van andere clubs

Antwerp mist Hoedt een match: "Toch niet de invloed van andere clubs"

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 13:07di 21-01-2020 om 13:07

Royal Antwerp FC zal het een match zonder Wesley Hoedt moeten doen. De club ging niet in beroep tegen de schorsing van de verdediger. Laszlo Bölöni laat uitschijnen dat het toch weinig zou hebben uitgehaald.

Antwerp won het afgelopen weekend met 1-2 op het veld van Cercle Brugge. Hoedt kreeg in het Jan Breydelstadio al na 7 minuten een rode kaart. De verdediger miste dus eigenlijk al een volledige match, maar kreeg van de Belgische Voetbalbond er nog een speeldag bij.

"We hebben overwogen in beroep te gaan, maar ik denk dat club ervoor koos dat niet te doen, omdat ze toch niet de invloed heeft die andere clubs wél hebben", noteerde Gazet van Antwerp uit de mond van Bölöni.

Volgens de trainer van Antwerp wordt zijn club nog als een kleine ploeg gezien. "Als ik zie hoe sommige spelers een schorsingsvoorstel van meerdere speeldagen krijgen en er dan zonder sanctie mee wegkomen, dan stel ik me daar vragen bij. We hadden er geen vertrouwen in. Want waren we in beroep gegaan, dan kreeg Wesley misschien een andere straf."

Hoedt mist de eerstvolgende match van Antwerp. Dat betekent dat hij in de Beker van België donderdag zal moeten toekijken. Dan krijgt Antwerp in de halve finale van de Croky Cup KV Kortrijk op bezoek. Het gaat om de heenmatch. In de terugmatch mag Hoedt aantreden en ook zondag in de thuismatch tegen Zulte Waregem voor de competitie.

Poll

Is de schorsing van één speeldag terecht?

(420 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws