Goal van Vanaken is knapper dan die van Zidane in de CL-finale

"Goal van Vanaken is knapper dan die van Zidane in de CL-finale"

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 12:45di 21-01-2020 om 12:45

Hans Vanaken sloeg Anderlecht zondag met verstomming met een wereldgoal. Ook Filip Joos toont zijn bewondering bij SporzaHij vindt die goal van Vanaken nog beter dan de legendarische goal van Zinédine Zidane in de Champions League-finale tegen Bayer Leverkusen.

"Ik heb op internet veel zogezegd vergelijkbare doelpunten voorbij zien komen, maar je kan deze alleen vergelijken met die van Zidane (in de Champions League-finale in 2002, red). Misschien was die van Vanaken nog straffer. Hij neemt hem hoger", geeft Joos aan.

Ook Youri Mulder neemt zijn hoed af. "Het is echt een fantastische goal en zo ongelofelijk goed geraakt. Natuurlijk kan je die bal slecht raken, maar Vanaken doet het echt heel knap. Het is super belangrijk dat je naar de bal blijft kijken als die zo hoog in de lucht zit en niet naar waar je hem wil trappen. Als je de bal niet ziet op het moment dat je hem raakt, gaat het mis. Vergelijk het met de slagen in het tennis of in het golf."

Gert Verheyen zag vooral dat Hans Vanaken een heel slimme keuze maakte. "Vanaken moest trappen. Dat was het veiligste dat hij kon doen. Stel je wil die bal gewoon aannemen en je mist de controle, dan komt Anderlecht er op de counter gevaarlijk uit", merkt hij op.

Poll

Zie jij Vanaken komend seizoen bij Club blijven?

(795 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws