Knap: Antwerp kan deze week dertig jaar oude reeks evenaren

Knap: Antwerp kan deze week dertig jaar oude reeks evenaren

21-01-2020 11:45 Laatste update: 12:07
2

Antwerp had het zondag heel moeilijk tegen Cercle Brugge, maar won met tien man toch met 1-2. Het is al de elfde wedstrijd op rij zonder nederlaag. Het kan zo zijn beste reeks neerzetten in 30 jaar.

De laatste keer dat Antwerp als eersteklasser elf wedstrijden ongeslagen bleef was in 1990. Toen hield Antwerp het zelfs dertien wedstrijden vol. Tussen oktober en december 1990 kon niemand Antwerp verslaan, onder meer met twee zeges tegen stadsgenoot Beerschot. Antwerp eindigde in dat seizoen nochtans maar op de zevende plaats.

In de Tweede Klasse zette Antwerp in 2006-2007 ook nog een heel knappe reeks neer door zeventien keer op rij niet te verliezen. Van september tot februari werd Antwerp niet verslagen. Uiteindelijk was Antwerp in dat seizoen goed voor een vierde plaats.

Of Antwerp de dertig jaar oude reeks kan evenaren valt nog af te wachten. Donderdag speelt het thuis de bekermatch tegen KV Kortrijk, zondag komt ook Zulte Waregem naar de Bosuil. Een reeks van veertien wedstrijden zonder nederlaag zou heel knap zijn, want Antwerp speelt volgende week op het veld van Club Brugge.