Club Brugge speelt met mannetje meer: De motor van een Mercedes

Club Brugge speelt met mannetje meer: "De motor van een Mercedes"

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 11:00di 21-01-2020 om 11:00

Club Brugge won zondag met 1-2 van Anderlecht, en dat had het ook te danken aan de fysieke paraatheid. In de tweede helft was Blauw-Zwart duidelijk fitter dan de thuisploeg. Ook Joost Desender, physical coach van KV Oostende, staat te kijken van Club.

Opvallend genoeg liep Club maar 300 meter meer dan Anderlecht in de volledige wedstrijd. "Alleen zijn afgelegde kilometers niet het belangrijkste", legt Desender uit bij Het Nieuwsblad. "Het verschil in kwaliteit wordt veelal gemaakt in de snelle meters. Met name de high intensity runs (boven de 20 kilometer per uur) of de sprints (boven de 25 kilometer per uur). Club Brugge is sowieso de kampioen van de snelle meters."

Dat laatste wordt de laatste jaren steeds belangrijker. "Het voorbije decennium neemt het aantal kilometers per match niet veel meer toe, maar het aantal snelle meters steeg de voorbije jaren met 80 procent. Het is ook belangrijk hoeveel van die sprints je nog kunt trekken na de rust of in het laatste kwartier. Ook daarin blinkt Club uit. Ik weet dat het in verschillende partijen tot 11 procent meer snelle meters had dan de tegenstander. Dan is het alsof het met een man meer speelt."

Club kan zo de tegenstand fysiek overbluffen. "Club Brugge heeft de motor van een Mercedes", besluit Desender. "Vanaken bewijst dat hij niet alleen technisch en tactisch een topper is, maar ook fysiek. Anderlecht is dan weer een jonge ploeg met groeimarge."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws