Kompany en Vercauteren over komst van nieuwe spits: Rustig blijven

Kompany en Vercauteren over komst van nieuwe spits: "Rustig blijven"

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 09:31di 21-01-2020 om 09:31

Antoine Colassin (18) wist bij zijn debuut voor RSC Anderlecht meteen te scoren tegen Club Brugge. Ondanks het veelbelovende debuut van de jongeling mikt trainer Frank Vercauteren toch op nog aanvallende versterking.

"Colassin deed het goed, maar die intensiteit hield hij niet vol", aldus Vercauteren in Het Nieuwsblad. De Anderlecht-coach verwacht dan ook nog transferactiviteit. "Hij heeft nog een weg af te leggen en dus moeten we blijven zoeken naar een aanvaller met scorend vermogen. Vergeet niet dat we er ook al twee (Thelin en Adzic, nvdr.) wegdeden, hè."

Doorstroming jeugd
Vincent Kompany blijft zich echter focussen op de doorstroming van de jeugd. "Ik zeg niet dat we geen spits meer moeten zoeken, maar we mogen ons niet laten ophitsen door de buitenwereld. Onze situatie laat niet toe dat hier morgen drie nieuwe jongens staan. Wat Colassin toonde, bewijst dat ons vertrouwen in de jeugd terecht is en dat we ook rustig moeten blijven op de markt."

Anderlecht bekijkt nu wat er nog gedaan wordt. "We moeten rationeel bekijken wat het beste is voor de club. Zes maanden geleden was Colassin er nog niet klaar voor, maar we hebben hem ontwikkeld bij de U21 van Bellamy. Bij Anderlecht is er een spreidstand tussen werken op korte termijn en op lange termijn."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Anderlecht een spits nodig?

(999 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws