UPDATE: ‘Anderlecht-doelman Didillon verhuist naar KRC Genk’

UPDATE: ‘Anderlecht-doelman Didillon verhuist naar KRC Genk’

21-01-2020 08:00 Laatste update: 22-01-2020 10:47
37

Door de blessures van Maarten Vandevoordt en Danny Vukovic heeft KRC Genk met Gaetan Coucke slechts één volwaardige doelman. De komst van een extra keeper dient zich aan en daarbij worden twee namen genoemd in de Luminus Arena, aldus Het Nieuwsblad.

Een naam die circuleert, is die van Thomas Didillon (22). De Franse doelman komt sinds de komst van Hendrik Van Crombrugge niet meer aan spelen toe bij RSC Anderlecht. Tegen Club Brugge weigerde hij zelfs om op de bank te zitten. Er is echter één probleem: Genk wil graag een doelman huren, terwijl Anderlecht Didillon enkel wil verkopen.

Bovendien heeft Didillon ook nog andere opties. New York Bulls heeft de Anderlecht-doelman in het vizier. De MLS-club wil wél investeren in zijn definitieve komst, waardoor die piste op dit moment realistischer lijkt dan een overgang naar Genk.

Terugkeer Jackers
Verder moet Genk opletten dat het voldoende Belgen in de wedstrijdkern heeft zitten. Daarom onderzoekt Genk of het Nordin Jackers, op dit moment bij Waasland-Beveren, niet kan terughalen. Ook dat wordt een lastig verhaal, want de terugroepclausule verstreek namelijk op 10 januari.

Update: Ook Het Laatste Nieuws meldt nu dat Didillon bovenaan het verlanglijstje van Genk staat. De Limburgers dachten ook aan Jackers en Ruud Boffin, maar hun namen werden geschrapt.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is de deal in kannen en kruiken. Anderlecht-doelman Thomas Didillon verhuist op huurbasis naar KRC Genk. Paars-wit wilde de sluitpost liever verkopen, maar zo is het wel verlost van een zwaar contract/loon. Bij Genk moet de Fransman het keepersprobleem oplossen.