Verschaeren is het grootste talent, maar over 2019 had David Belofte moeten zijn

"Verschaeren is het grootste talent, maar over 2019 had David Belofte moeten zijn"

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 23:44ma 20-01-2020 om 23:44

Op het Gala van de Gouden Schoen viel toch één speler van RSC Anderlecht in de prijzen: Yari Verschaeren mocht de trofee voor Beste Belofte mee naar huis nemen. Dat schoot bij al wie KAA Gent liefheeft in het verkeerde keelgat. Met Jonathan David hebben zij immers ook een bepalend goudhaantje in huis.

Gunther Van Handenhoven kan die frustratie wel gebruiken. "David was dit weekend weer belangrijk voor Gent met twee doelpunten", vertelt hij in Extra Time. "Er was heel veel te doen over het feit dat hij geen Belofte van het Jaar werd. Ik wil helemaal geen afbreuk doen aan de kwaliteiten van Verschaeren, want dat zal waarschijnlijk wel de grootste beloften van ons Belgische voetbal zijn. Die jongen heeft ongelooflijk veel kwaliteit."

"Voor mij gaat het echter puur om het punt dat Belofte van het Jaar wordt gekozen op basis van 2019, dus het einde van het vorige seizoen en het begin van het huidige. In een moeilijk draaiend elftal liet Yari vorig jaar echt zijn talent zien, maar goed, dit seizoen heeft hij weinig kunnen doen, was hij ook gekwetst. Daarom wil ik David een hart onder de riem steken", geeft de analist zijn mening.

"Het is echt kwaliteit. Hij is nog een jonge gast en toch is hij bepalend geweest voor Gent, ook vorig seizoen. Hij bevestigt wat hij vorig seizoen heeft laten zien. De goals die hij maakt, zijn ook niet de meest gemakkelijke, hé. Het is altijd goed afgewerkt. Ik had toch verwacht dat David Belofte van het Jaar zou worden", besluit Van Handenhoven.

Poll

Had David de Belofte van het Jaar moeten worden?

(333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws