Als mensen zeggen dat het buitenland te rap gaat voor Hans, dat is belachelijk

"Als mensen zeggen dat het buitenland te rap gaat voor Hans, dat is belachelijk"

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 23:27ma 20-01-2020 om 23:27

Club Brugge knokte zich na een achterstand voorbij RSC Anderlech (1-2) en wie anders dan Hans Vanaken was de grote man. Met twee doelpunten gaf hij zijn Gouden Schoen nog wat extra glans. Het panel van Extra Time kan niet anders dan de loftrompet boven halen voor Vanaken.

Eerst en vooral kreeg de spelmaker van Club complimenten voor zijn fantastische eerste goal. "Geweldig doelpunt", beaamt Youri Mulder. "Dat is ongelooflijk goed geraakt. Het knappe is dat je, als zo'n bal in de lucht hangt, naar die bal moet blijven kijken. Als je de bal niet ziet op het moment dat je hem raakt, dan raak je hem verkeerd. Goed blijven kijken. Die goal weet je wel ongeveer staan. Tot aan het laatste naar de bal kijken, dan raak je hem goed."

"Moet hij niet naar de top van de Bundesliga of zo?", vraagt Mulder zich af. "Het zal weer van hem afhangen", denkt Filip Joos. Gert Verheyen is alvast rotsvast overtuigd van de kwaliteiten van Vanaken. "Als mensen zeggen of denken dat het buitenland te rap gaat voor Hans, dat is gewoon belachelijk", klinkt het fel. "Hans kan overal gaan shotten, overal." "En zeker Bundesliga, denk ik", vult Joos aan. "Dat is de geschikte competitie."

Nochtans stellen sommige waarnemers zich vragen bij (het gebrek aan) de explosiviteit van Vanaken. Verheyen ziet dat niet als een tekortkomingen. "Wat die startsnelheid betreft, ik heb eens naar de fysieke waarden van die match gekeken. Hans heeft het meeste gelopen van iedereen op het veld, 12,6 kilometer, en het meeste aantal in 'high intensity' ook. Dat is nog altijd geen volle sprint, maar toch. In die match is hij ook fysiek de sterkste", besluit Verheyen. 

Poll

Zie jij Vanaken komend seizoen bij Club blijven?

(795 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws