Buitenlandse pers smult van Kompany: 'Het ideale rolmodel'

Buitenlandse pers smult van Kompany: 'Het ideale rolmodel'

20-01-2020 21:56 Laatste update: 21-01-2020 17:03
10

Vincent Kompany heeft met zijn actie in RSC Anderlecht - Club Brugge heel wat zieltjes geworden. Nadat enkele Anderlecht-fans zich stevig misdroegen en een bommetje richting Simon Mignolet gooiden, greep Kompany in. Zijn actie gaat nu ook de hele wereld rond.

Anderlecht kwam dan wel in een negatief daglicht te staan door de actie, Vincent Kompany komt positief uit het hele verhaal. De beelden van het incident gaan de hele wereld rond en worden enkel maar met lof onthaald. Onder andere Gary Lineker liet er zich over uit. 'Correcte man, goed gedaan van Kompany', schreef hij.

 Ook Sky Sports Football en Republic wijdden een artikel aan het incident. 'Kompany heeft nog maar eens laten zien waarom hij het ideale rolmodel is in de voetbalwereld', aldus Republic. De kapitein van Anderlecht krijgt daarbij dus niet enkel lof uit het binnenland, maar ook het buitenland.

Bij Anderlecht was men alvast helemaal niet tevreden met de actie van de supporter in kwestie. De club wil de fan opsporen en een stadionverbod geven.