Het komt nooit meer goed tussen Antwerp en Zé: Winterstage was de doodsteek

Het komt nooit meer goed tussen Antwerp en Zé: "Winterstage was de doodsteek"

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 17:40ma 20-01-2020 om 17:40

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 17:58ma 20-01-2020 om 17:58

Royal Antwerp FC won zondag haar eerste officiële wedstrijd van 2020 bij Cercle Brugge (1-2). Nieuw jaar, oud zeer, want na enkele voorvallen op winterstage zat Didier Lamkel Zé de hele partij op de bank. Volgens Peter Vandenbempt is de emmer nu écht overgelopen.

"Die winterstage was de doodsteek", beseft Vandenbempt bij Sporza. "Na alles wat er al gebeurd is, werkte hij zó'n stage af: niet lopen, de bus missen, niet opdagen voor een training, rood pakken in een oefenmatch,... Dan mag je hem stilaan bij de hopeloze gevallen catalogeren. Mensen met metier als Bölöni en D'Onofrio hebben op hem ingepraat, maar het helpt niet."

De spelersgroep lijkt Zé alvast verstoten te hebben. Zo liet Wesley Hoedt weinig aan de verbeelding over na het duel tegen Cercle. "Uit wat Hoedt zegt, leid ik ook af dat de spelersgroep hem heeft opgegeven. Hij traint nog mee, maar eigenlijk hoort er niet meer bij. Dit is natuurlijk doodzonde. Ergens hoop je dat hij toch nog eens het licht ziet, ook al is hij al 23 jaar. Maar bij Antwerp zie ik dat niet meer gebeuren", luidt de analyse van Vandenbempt.

Zomerse transfer
Her en der wordt geopperd om Zé deze maand nog naar de uitgang te begeleiden, maar dat zou Vandenbempt niet meteen doen. "Ik zou hem het ritje nog laten uitzitten tot het einde van het seizoen", begint Peter Vandenbempt. "Hij kan nog altijd een wedstrijd beslissen. Maar voor een langere toekomst heb ik er een streep door getrokken door zijn gedrag op de winterstage."

Poll

Wat moet Antwerp doen met Zé?

(1210 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws