Real Madrid heeft versterking binnen: Reinier maakt overstap naar Bernabéu

Real Madrid heeft versterking binnen: Reinier maakt overstap naar Bernabéu

20-01-2020 17:10 Laatste update: 17:47

Real Madrid heeft de eerste versterking van 2020 binnen. Flamengo en Real Madrid melden maandagmiddag dat de transfer van de talentvolle middenvelder is beklonken. 

Dat bevestigt de Spaanse grootmacht via officiële kanalen. Reinier tekent een contract tot medio 2026 bij Real en sluit aan bij Real Madrid Castilla wanneer zijn verplichtingen met het Braziliaanse U23-elftal zijn afgerond.

Over de transfersom doet Real geen uitspraken. Volgens verschillende Spaanse media, waaronder AS Diario, betaalt De Koninklijke een transfersom van 30 miljoen euro aan Flamengo. Van dit bedrag gaat naar verluidt 80 procent naar Flamengo, tien procent naar zijn zaakwaarnemer en tien procent naar zijn familie.

De transfer van de jongeling hing al langer in de lucht, maar Real moest wachten op de verjaardag van Reinier om de deal te kunnen bevestigen. Zo onderging de Braziliaan enige tijd terug al een medische keuring in Madrid. De middenvelder werd dit seizoen ook in verband gebracht met Ajax, maar door die geruchten kan nu dus een streep.