Anderlecht gaat ingrijpen: 'Paars-wit is het beu dat enkelingen sfeer verzieken'

Anderlecht gaat ingrijpen: 'Paars-wit is het beu dat enkelingen sfeer verzieken'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 17:01ma 20-01-2020 om 17:01

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 17:14ma 20-01-2020 om 17:14

RSC Anderlecht heeft er weer een sombere zondag opzitten. Niet alleen verloor het van rivaal Club Brugge (1-2), bovendien ging(en) één of enkele supporters hun boekje te buiten door een bommetje te laten ontploffen op het terrein. Anderlecht kondigt nu harde maatregelen aan.

Het incident deed al heel wat stof opwaaien. Vincent Kompany toonde zijn grote hart door de gemoederen te komen sussen, terwijl Simon Mignolet zijn ongenoegen uitsprak. Als club wil Anderlecht echter ook een signaal uitdragen. In eerste instantie zal paars-wit samen met de Brusselse politie op zoek gaan naar de dader, meldt Het Laatste Nieuws.

Daar blijft het echter niet bij. Anderlecht zal daarnaast zelf actief de strijd aangaan met 'enkelingen uit de harde kern die de reputatie van de rest verzieken'. Zo zal het de schuldige een stadionverbod opleggen. Die maatregel doet denken aan het racistische incident rond Marco Ilaimaharitra bij KV Mechelen. Ook toen ging Malinwa in samenwerking met de politie op zoek naar de dader en legde het zelf een extra straf op.

Poll

Een goed initiatief van Anderlecht?

(560 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws