Mignolet: Twee minuten ervoor had ik een speler recht geholpen, en dan zoiets

Mignolet: "Twee minuten ervoor had ik een speler recht geholpen, en dan zoiets"

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 16:05ma 20-01-2020 om 16:05

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 16:17ma 20-01-2020 om 16:17

De topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge (1-2) werd aan het einde ontsierd door een bommetje dat vlakbij Simon Mignolet ontplofte. Daarop trok Vincent Kompany naar zijn eigen fans met de boodschap om daarmee op te houden. Mignolet kan dat gebaar wel smaken.

"Het zijn spijtige dingen, die niet bij het voetbal horen", geeft Mignolet zijn visie over de feiten bij Het Laatste Nieuws. "Voor de wedstrijd hadden ze rookbommen gebruikt en ik dacht dat het weer zo’n ding was. Ook thuis tegen Eupen had ik iets gelijkaardigs weggegooid. Net toen ik ernaartoe stapte, begon het te branden. Gelukkig ben ik weggegaan, want iedereen heeft gezien wat er daarna gebeurde."

"Met zoiets wil je niet in het nieuws komen, want dan ga je de wereld rond. Daar zou het Belgisch voetbal niet voor mogen staan", is Mignolet streng. "Twee minuten daarvoor had ik een speler met krampen recht geholpen... en dan zoiets. Ik ben iemand die nooit de rivaliteit opzoekt en daar niet om vraagt. Altijd ben ik respectvol, voor iedereen. Ik snap dat die rivaliteit er is, maar mensen moeten slimmer zijn dan dat. Op dit moment leeft het Belgische voetbal en bommetjes horen daar niet bij."

Respect voor Kompany
Dat Kompany zijn collega van bij de Rode Duivels ter hulp schoot, weet Mignolet erg te waarderen. "Een mooie reactie", klinkt het bij de Limburger. "Ik weet dat hij er op dezelfde manier over denkt. Dat is wat we hier moeten onthouden in plaats van het incident zelf."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws