OFFICIEEL: Newcastle hengelt 'Stevens-banneling' Bentaleb binnen

OFFICIEEL: Newcastle hengelt 'Stevens-banneling' Bentaleb binnen

20-01-2020 15:44 Laatste update: 21-01-2020 15:01
3

Nabil Bentaleb is onderweg naar de Premier League. Sky Sports meldt dat de middenvelder van FC Schalke 04 het seizoen op huurbasis af gaat maken bij Newcastle United.

Volgens het Engelse medium is Bentaleb zelfs al in Engeland en ondergaat hij een medische keuring bij zijn aanstaande werkgever. Het is vooralsnog niet bekend of Newcastle ook de optie heeft om Bentaleb na de verhuurperiode definitief over te nemen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Bentaleb een definitieve transfer maakt naar een club die hem daarvoor al huurde. In de zomer van 2017 betaalde Schalke namelijk miljoenen voor de komst van Bentaleb, die het seizoen daarvoor al gehuurd werd van Tottenham Hotspur.

Met de aanstaande transfer keert Bentaleb dus in ieder geval voor even terug in de Premier League, waarin hij voor Tottenham al 46 keer in actie kwam. Voor FC Schalke 04 staat de teller tot nog toe op 97 officiële wedstrijden en 19 doelpunten.

Update: Bentaleb heeft zijn transfer naar St. James' Park afgerond. Zowel Schalke als Newcastle United heeft de huurdeal, inclusief optie tot koop, dinsdagmiddag bevestigd. De Algerijn werd vorig seizoen door Huub Stevens uit de Schalke-selectie gezet en kwam dit seizoen, mede door blessures, niet in actie voor de hoofdmacht van Die Königsblauen.