Mathijssen legt verbeterpunten Colassin bloot: “Alles is verbeterbaar”

Mathijssen legt verbeterpunten Colassin bloot: “Alles is verbeterbaar”

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 15:27ma 20-01-2020 om 15:27

Jacky Mathijssen kent Antoine Colassin van bij de Belgische U19 en werkte mee aan de ontwikkeling van de RSC Anderlecht-aanvaller. Tegenover Sporza legt Mathijssen zijn verbeterpunten bloot.

Colassin scoorde meteen tegen Club Brugge. "Antoine moet nog veel leren, net zoals iedereen op zijn leeftijd”, vertelt Mathijssen. “Maar hij zet wel een grote en belangrijke stap. Voor hem zal deze wedstrijd een grote motivatie zijn om zich op deze positie verder te ontwikkelen."

"Wat beter kan? Alles is verbeterbaar: zijn linkervoet, zijn rust aan de bal, zijn rendement bij het omzetten van de kansen, het kaatsen... Niks is volledig klaar, maar als je met deze jongen nog een jaar of 2, 3 op deze manier kan werken, kan hij slagen in het voetbal."

Colassin is geen goaltjesdief. "Antoine doet er zeer veel voor. Hij spaart zijn krachten niet en is zeer leergierig. Hij loopt en beweegt, hij is aanwezig. Hij werkt hard, schuwt het duel niet en kan een doelpunt maken, ook al is hij geen goalgetter pur sang. Technisch is hij niet super, maar hij haalt wel een voldoende."

De aanvaller moet nu zijn mentale weerbaarheid tonen. "Dat moet hij nu zelf bewijzen. Ik weet dat hij het accepteert als je er iets tegen zegt. Hij kan een bepaalde rol, bijvoorbeeld die van bankzitter, aanvaarden. Het is aan Anderlecht om daar op een goeie manier mee om te gaan, en daar heb ik alle vertrouwen in."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws