Ferme dreun voor Newcastle: Verdediger scheurt voorste kruisband af

Ferme dreun voor Newcastle: Verdediger scheurt voorste kruisband af

20-01-2020 13:11

Een klap voor Jetro Willems: de Nederlandse vleugelverdediger van Newcastle United heeft zijn voorste kruisband afgescheurd. Hij staat daardoor zes tot negen maanden buitenspel, meldt Voetbal International.

De 25-jarige Willems moest zaterdag in het Premier League-duel met Chelsea al snel per brancard het veld verlaten, nadat hij verkeerd terecht was gekomen na een duel met Callum Hudson-Odoi. De oud-speler van PSV schreeuwde het uit van de pijn en greep naar zijn knie. Manager Steve Bruce hield meteen al rekening met kruisbandschade. "Het zag er uit als een vreselijke blessure voor Jetro. Dit is een grote klap voor ons", liet hij weten.

De vrees van Newcastle United is dus waarheid geworden. Dat is een forse tegenvaller voor Willems, die aan een sterk seizoen bezig was. Hij wordt dit seizoen gehuurd van Eintracht Frankfurt, maar de kans is groot dat de linksback definitief de overstap maakt naar The Magpies. De 22-voudig international van Oranje kwam dit seizoen negentien keer in actie in de Premier League.