Vandenbempt onder de indruk van Anderlecht: Hij was een ontdekking

Vandenbempt onder de indruk van Anderlecht: "Hij was een ontdekking"

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 10:15ma 20-01-2020 om 10:15

Anderlecht - Club Brugge was zondagavond een aangenaam kijkstuk. Anderlecht kwam zelfs op voorsprong, maar kon die niet vasthouden en verloor met 1-2. Peter Vandenbempt zag toch veel positieve signalen.

Anderlecht was zoveel beter dan in die andere twee confrontaties met Club Brugge eerder dit seizoen, toen paars-wit gewoon kansloos was", vertelt hij bij Sporza. "Eén helft dan toch, moet ik wel zeggen, want Anderlecht kon dat hoge tempo, die sterke pressing, de vele energieke loopacties en duels niet volhouden. Na de pauze werd het dan toch geleidelijk aan overleven. Maar het voetbal voor de pauze was echt héél erg goed, direct ook en meer dan één goal had natuurlijk gemoeten."

Efficiëntie blijft een groot pijnpunt in het Lotto Park. "Er zijn maar vijf ploegen die minder doelpunten hebben gemaakt in de hoogste klasse dan Anderlecht. Er was gisteren weliswaar de ontdekking van die Antoine Colassin als diepe spits. Voor een debutant heeft die het gewoon heel erg goed gedaan. Misschien heeft die ook wel het potentieel voor de toekomst, maar in de race naar Play-Off 1 is zo'n jonge jongen als diepe spits toch een risicobelegging, denk ik. Dat zie je wel vaker: eerste wedstrijden van onbekende debutanten zijn vaak wel heel goed, het vervolg is dan weer wat moeilijker."

Toch ziet Vandenbempt dat Anderlecht zich herpakt heeft. "Na gisteren is er weer hoop dat Anderlecht op de goeie weg is, dat het toch goed komt, alleen is de vraag of dat goed genoeg is voor de top zes. Dat is wat anders."

Poll

Moet Colassin de voorkeur krijgen op Roofe?

(527 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws