OFFICIEEL: Gent bevestigt afscheid Derijck, die leemte moet opvullen in Kortrijk

OFFICIEEL: Gent bevestigt afscheid Derijck, die leemte moet opvullen in Kortrijk

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 16:22ma 20-01-2020 om 16:22

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 18:29ma 20-01-2020 om 18:29

De concurrentie is bijzonder zwaar in de verdediging van KAA Gent, en dat weet ook Timothy Derijck. De 32-jarige verdediger komt er weinig in het stuk voor. KV Kortrijk biedt hem een uitweg.

Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat KV Kortrijk onderhandelt om hem binnen te transfer. Kortrijk heeft vooral interesse omdat Gary Kagelmacher mikt op een vertrek. De Uruguayaanse club Peñarol wil hem binnenhalen, maar het eerste bod werd al geweigerd door KVK. 

Kortrijk dacht ook Ismaël Kandouss (Union) als eventuele vervanger, maar hun bod van 600.000 euro was te laag voor de Brusselse club. Derijck kan een goedkoper alternatief zijn, ook al omdat zijn contract volgende zomer afloopt.

Derijck werd twee jaar geleden binnengehaald door KAA Gent. Inmiddels heeft hij daar nog maar  22 wedstrijden gespeeld. De kans is dan ook klein dat hij een contractverlenging krijgt in de Ghelamco Arena.

Update: De overgang van Derijck naar Kortrijk is helemaal afgerond, beweert Het Laatste Nieuws. De mandekker heeft bij KVK een contract van 2,5 jaar ondertekend en hoopt er zijn carrière weer op de rails te krijgen. Dat betekent dat Kagelmacher zich mag opmaken voor een verhuis naar zijn thuisland. Zijn transfer naar Peñarol zou deze maandag nog in kannen en kruiken komen. Ook Kagelmacher verbindt zich voor 2,5 jaar aan zijn nieuwe club.

Update: Gent en Kortrijk hebben de overgang van Derijck nu ook allebei officieel bevestigd. De verdediger trekt zoals verwacht naar Kortrijk, waar hij de opvolger moet worden van Kagelmacher.

Poll

Wie vind jij de beste verdediger?

(229 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws