Anderlecht-fans tonen zich van hun slechtste kant: 'Jammer dat dit gebeurt'

Anderlecht-fans tonen zich van hun slechtste kant: 'Jammer dat dit gebeurt'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 22:05zo 19-01-2020 om 22:05

Laatste update: zondag 19 januari 2020 om 22:18zo 19-01-2020 om 22:18

Net voor affluiten liep het nog fout af in de partij tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. Enkele supporters van paars-wit konden de aankomende nederlaag niet verkroppen en besloten bommetjes te gooien. Bijna met slechte gevolgen.

Vanuit de spionkop werd er een voetzoeker richting het doel van Mignolet gegooid. Het ding ontplofte op enkele meters van hem. Mignolet kwam ongeschonden uit het incident, maar Vincent Kompany was absoluut niet tevreden.

De verdediger greep in en ging boos richting de eigen supporters. Hij legde ook de arm over Mignolet. “Een mooi gebaar van Vincent", vindt Mignolet.

"En ik wil vooral dat onthouden, meer dan dat bommetje. Want het Belgisch voetbal heeft zo’n zaken niet nodig. Enkele minuten eerder help ik nog een Anderlecht-speler met krampen. Daarom vond ik het vreemd dat ik dan een voetzoeker naar mijn hoofd kreeg", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Mignolet besloot gelukkig ook niet om het bommetje aan te raken. "Ik had voor de aftrap al zo’n rookbom weggegooid van het veld. Toen ik naar het bommetje liep, zag ik dat er plots een vlam uitstak. Gelukkig heb ik het niet vastgenomen en kon ik mij tijdig wegtrekken."

"Het is jammer dat zo’n zaken moeten gebeuren. Net nu het Belgisch voetbal opnieuw leeft, kan je met zo’n incident negatief in de internationale pers komen. Stel je maar eens voor dat er iemand geblesseerd raakt", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws