Genk zet zich weer in top zes met overtuigende overwinning tegen Zulte Waregem

19-01-2020 21:51
16

KRC Genk heeft een bijzonder goede zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. Op bezoek bij concurrent Zulte Waregem wist een vertimmerd Genk toch de drie punten te pakken. Het werd 0-3.

KRC Genk hoopt dit seizoen nog Play-Off 1 te halen en dat was er ook aan te zien. Het begon bijzonder scherp aan de partij en ging duidelijk op zoek naar een vroeg openingsdoelpunt. Dat kreeg het ook via Paul Onuachu, al werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel.

De spelers van Genk lieten het niet aan hun hart komen en blijven gaan voor dat doelpunt. Uiteindelijk werden ze er ook voor beloond. Kristian Thorstvedt kon bij zijn debuut meteen scoren. Voor de rust stond het zelfs bijna 2-0, maar Sammy Bossut wist de poging van Joakim Maehle te stoppen.

Na de partij kregen we hetzelfde spelbeeld. Zulte Waregem probeerde zich wel in de partij te knokken, de beste kansen waren echter voor Genk. De doelpunten ook. Zo wist Junya Ito zo'n tien minuten na de pauze de score te verdubbelen. Uiteindelijk werd het zelfs nog 0-3 via Theo Bongonda, die tegen zijn ex-club scoorde.

Zulte Waregem ging nog op zoek naar een gelijkmaker, Genk probeerde vooral de wedstrijd te controleren. Het slaagde daar ook in en hield het bij een 0-3 overwinning.

Dankzij de overwinning springt KRC Genk over KV Mechelen naar de zesde plek in de stand. Het telt hetzelfde aantal punten als Malinwa (34). Zulte Waregem zakt naar een achtste plek en heeft nu 31 punten.