Statistieken bewijzen: Gouden Vanaken is de grote kwelduivel van Anderlecht

Statistieken bewijzen: Gouden Vanaken is de grote kwelduivel van Anderlecht

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 21:02zo 19-01-2020 om 21:02

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 21:09ma 20-01-2020 om 21:09

Hans Vanaken was zondag opnieuw van goudwaarde voor Club Brugge in de partij tegen RSC Anderlecht. Met zijn twee doelpunten hielp hij Blauw-Zwart aan een overwinning tegen paars-wit. De Brusselaars lijken zo stilaan de favoriete tegenstanders van Vanaken te zijn.

De Gouden Schoen debuteerde in Eerste Klasse met Lokeren door meteen een wereldpartij te spelen tegen Anderlecht. Hij scoorde toen twee doelpunten in een 2-3 overwinning in het Lotto Park. Sindsdien heeft Vanaken vrijwel altijd goed gepresteerd tegen Anderlecht, zo blijkt.

In zijn hele carrière heeft Vanaken inmiddels 25 keer gespeeld tegen Anderlecht. Enkel tegen KAA Gent speelde hij meer (26 wedstrijden in totaal). In al die partijen wist Vanaken ook maar liefst negen keer te scoren tegen de Brusselaars. Dat deed hij ook tegen KRC Genk.

KV Oostende (7 doelpunten), KAA Gent (7 doelpunten) en Charleroi (7 doelpunten) achtervolgen op een achterstand. Enkel assists geven blijkt moeilijk voor Vanaken, dat deed hij 'maar' drie keer in 25 wedstrijden.

Positieve balans
Club Brugge had het lange tijd moeilijk tegen Anderlecht, maar daar is de voorbije jaren stilaan verandering in gekomen. De balans is ook heel positief voor Vanaken, die amper vijf keer verloor in 25 partijen tegen Anderlecht. Hij wist ook elf keer te winnen en negen keer gelijk te spelen.

Enkel tegen KV Oostende en Zulte Waregem wist Vanaken meer te winnen als profvoetballer. Hij deed dat respectievelijk twintig en dertien keer. Tegen Gent blijkt Vanaken het dan weer het moeilijkst te hebben, met tien nederlagen in 26 wedstrijden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws