Kompany: Geen enkele ploeg in België heeft zoveel groeimarge als wij

Kompany: "Geen enkele ploeg in België heeft zoveel groeimarge als wij"

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 20:48zo 19-01-2020 om 20:48

Vincent Kompany heeft opnieuw een dreun gekregen. RSC Anderlecht verloor zondagavond op eigen veld met 1-2 van Club Brugge en ziet Play-Off 1 steeds verder wegglijden. De kapitein van paars-wit verscheen na de wedstrijd nog eens voor de camera en hij bleef positief.

"Het was een open wedstrijd tussen twee ploegen die wilden voetballen. Er waren voor beide teams veel grote kansen", vertelde Kompany aan Play Sports. "Maar Club Brugge is gewoon een complete ploeg waaraan jaren gebouwd is. Ze hebben meer maturiteit, maar qua dominantie van het spel hebben we dezelfde ambitie. Ik ben teleurgesteld, maar wij hebben nog veel groeimarge en dat is ook belangrijk."

"Er waren een paar lichtpunten. Ik hoef dat niet uit te leggen: Antoine Colassin bewijst waarom wij hem vertrouwen. We zijn rustig gebleven op de transfermarkt. Er wordt hard aangedrongen op een nieuwe spits, maar wij geloven in onze eigen talenten. Zes maanden geleden was Colassin er nog niet, maar we hebben hem goed ontwikkeld bij Craig Bellamy (coach van de U21, red.) en vandaag heeft hij bewezen dat hij veel kan betekenen voor ons."

Geen nieuwe spits?
Anderlecht lijkt dus niet meteen op zoek te gaan naar een nieuwe aanvaller. Of toch? "We moeten over alles rationeel zijn", vervolgde Kompany. "We mogen ons niet laten ophitsen door de buitenwereld. We moeten beslissingen die het belang van de club op lange termijn verdedigen. Als er jongeren zijn, moeten we bekijken welke rol zij kunnen spelen."

"We willen nu succes hebben, maar in onze situatie kunnen we niet zomaar drie spelers kopen. We moeten beslissen of we voor de korte of de lange termijn gaan. Dat is altijd moeilijk bij Anderlecht, maar ik ben heel trots op deze jongens. Er is geen enkele ploeg in België die zoveel groeimarge heeft als wij", besloot de kapitein en inspirator van paars-wit.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws