Westerlo komt opnieuw aan de leiding na knappe uitzege in Leuven

19-01-2020 17:45

Westerlo heeft een knappe zege gepakt op het veld van OHL. De Kemphanen wonnen daar namelijk met 1-3.

Na een kwartier was er al heel wat commotie aan Den Dreef. Westerlo-doelman Özer beging een penaltyfout, maar zette die fout zelf recht door de strafschop van Aguemon te stoppen.

Op het halfuur kwam Westerlo op voorsprong. Brüls zag zijn vrijschop afwijken en liet doelman Keet op die manier kansloos. Westerlo leek met 0-1 te gaan rusten, maar pakte net voor rust een koude douche. Mercier kon ook al met een vrijschop gelijkmaken.

In de tweede helft viel er alweer een goal op stilstaande fase. Deze keer kon Dewaele scoren na een hoekschop. OHL moest op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot open doelkansen. Meer nog: invaller Janssens zorgde nog voor een 1-3.

Westerlo komt zo terug aan de leiding in deze periode met dertien punten. Het deelt die leiding met Beerschot en Lommel. OHL staat op drie punten.