Tienkoppig Antwerp komt met de schrik vrij tegen Cercle Brugge

19-01-2020 16:15 Laatste update: 16:24
11

Antwerp heeft de volle pot gepakt bij hekkensluiter Cercle Brugge. Na een bijzonder zwakke start kon Antwerp het tij keren en 1-2 winnen.

Cercle kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Na amper tien seconden versierde Hazard een strafschop. Hoggas twijfelde niet en trapte beheerst binnen. Antwerp was aangeslagen en kreeg nog een opdoffer. Na amper tien minuten moest verdediger Hoedt van het veld met een rode kaart.

De gelijkmaker kwam daarna uit de lucht vallen. Op het kwartier kon Mbokani met de kop voorleggen, Refaelov zette de bordjes weer gelijk. Het was meteen de grootste kans van die eerste helft. Cercle had veel balbezit, maar kon de muur van Antwerp niet slopen.

De Sart beslissend
Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Cercle mocht bouwen, Antwerp wachtte hen op voor doel en loerde op de tegenaanval. Dat bleek ook de juiste tactiek, want na een ziekenhuisbal van Dabila scoorde De Sart met een heerlijke streep. Antwerp kwem zo net voor het uur op 1-2.

Bernd Storck zette nog alles op alles. Hij bracht nog winteraanwinst Eppel in de ploeg en ook Somers mocht opdraven. Die laatste kreeg tien minuten voor het einde nog een mooie kans, maar hij miste het kader. Ook De Belder en Dabila lieten nog na om de 2-2 te maken.

Antwerp komt voorlopig weer op zeven punten van Club Brugge. Voor Cercle is de situatie stilaan uitzichtloos. Het staat nu al zeven punten achter op de voorlaatste, KV Oostende.