Club Brugge kan record evenaren bij overwinning tegen Anderlecht

Club Brugge kan record evenaren bij overwinning tegen Anderlecht

19-01-2020 12:17
10

Club Brugge en RSC Anderlecht staan zondag tegenover elkaar in de topper van deze speeldag. De voorbije jaren lijkt Club Brugge de troon van Anderlecht overgenomen te hebben. Nu is Blauw-Zwart ook goed op weg om een record te evenaren.

Club Brugge had het lange tijd bijzonder moeilijk om te winnen op bezoek bij Anderlecht. Daar slaagde het meer dan twintig jaar niet in. Afgelopen seizoen kwam daar in de Play-Offs verandering in met de 2-3 zege.

Enkele maanden later, in de Beker van België van eind vorig kalenderjaar wist Club Brugge opnieuw te winnen op bezoek bij Anderlecht. Zondag is Club Brugge weer de grote favoriet en mag het hopen op een derde overwinning op rij. Daarmee zou het ook een record evenaren.

Zo is het van de jaren 1997 en 1998 geleden dat Club Brugge nog eens drie keer op rij wist te winnen op bezoek bij Anderlecht. "Uiteraard willen we die reeks voortzetten, maar dat zal ook zo zijn als we tegen Zulte Waregem of op KV Kortrijk voetballen", zegt trainer Philippe Clement aan Het Nieuwsblad.

"We willen het elan terugvinden van de vorige maanden. Dat is niet anders omdat het tegen Anderlecht is. Gezien de geschiedenis van die matchen is het natuurlijk wel leuk dat je twee keer op een seizoen op Anderlecht kan winnen. Maar we zijn bezig met onszelf en niet met de tegenstrever", besloot de trainer van Club Brugge.