Waasland-Beveren verkoopt vel van de beer niet: Dit kan zeker nog mislopen

Waasland-Beveren verkoopt vel van de beer niet: "Dit kan zeker nog mislopen"

19-01-2020 11:29
1

Waasland-Beveren deed zaterdagavond een gouden zaak. Op bezoek bij KV Oostende veroverde het de drie punten (0-1), waardoor het over de kustjongens wipt in het klassement. De voorsprong op rode lantaarn Cercle Brugge bedraagt nu al negen punten, weliswaar met een wedstrijd meer.

Hier en daar beginnen fans van de fusieclub al te geloven in de redding. "Maar niets is natuurlijk minder waar", is voorzitter Dirk Huyck kordaat bij Het Laatste Nieuws. "Er blijven acht wedstrijden te gaan, dus dit kan zeker nog mislopen voor ons. Maar anderzijds hebben we nu nog wat meer ademruimte. Half december stonden we er zeer slecht voor, nu hebben we een derde opeenvolgende belangrijke stap richting behoud gezet."

"We springen over Oostende en komen naast Eupen, onze eerstvolgende tegenstander. Volgende week gaan we vol voor een historische 12 op 12, want dat is nog nooit gebeurd sinds we met Waasland-Beveren naar de hoogste afdeling klommen", klinkt Huyck verwachtingsvol. Na haar nederlaag is Oostende nu het eerste doelwit van Cercle. Het verschil tussen beide teams bedraagt zeven punten. Cercle speelt deze namiddag wel nog tegen Royal Antwerp FC.

Gered zijn ze dus nog niet, maar iedereen bij Waasland-Beveren zit wel in een flow. "Nu was deze wedstrijd voor ons de tweede in een drieluik dat we als cruciaal voor de redding hadden vooropgezet. De zege tegen Standard was niet ingecalculeerd en dus pure bonus", geeft Huyck toe. "Maar STVV, Oostende en Eupen waren voor ons de wedstrijden waarin het moest gebeuren. Met twee op drie zitten we goed. Dit was wel geen wedstrijd voor hartlijders. Ik ben in anderhalf uur toch wel een paar jaartjes ouder geworden, man, man."