De verwachte elf: 'Murillo mag meteen starten, Kossounou vervangt Mata bij Club'

De verwachte elf: 'Murillo mag meteen starten, Kossounou vervangt Mata bij Club'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 11:11zo 19-01-2020 om 11:11

Om 18u openen RSC Anderlecht en Club Brugge hun 2020 met een onderlinge kraker. Gezien de huidige situatie van paars-wit staat er vooral voor de thuisploeg behoorlijk wat druk op de ketel. Op de rechtsachter zitten beide elftallen met wat kopzorgen.

Anderlecht heeft al het hele seizoen moeite om de juiste rechtsback te vinden. Winteraanwinst Amir Murillo zou dat euvel moeten verhelpen. De Panamees krijgt meteen zijn vuurdoop tegen koploper Club Brugge, , weet De Zondag. Daardoor schuift Derrick Luckassen naar het centrum, naast Vincent Kompany. Voorin rekent Frank Vercauteren door de blessure van Kemar Roofe dan weer op Nacer Chadli als puntaanvaller. De kwieke Jérémy Doku en Francis Amuzu moeten de Rode Duivel ondersteunen.

Bij Club Brugge vertoont zich evenzeer een probleempje op rechtsback. Vaste man Clinton Mata ligt immers in de lappenmand. Philippe Clement kiest voor de jonge Odilon Kossounou als vervanger. Voor het overige heeft de trainer van Club niet veel reden tot klagen. Op de rechterflank is Krépin Diatta tijdig weer in vorm. Voorin ligt de sleutel bij Emmanuel Dennis en Siebe Schrijvers. Gouden Schoen Hans Vanaken is vanzelfsprekend ook van de partij.

Vermoedelijke opstellingen:
Anderlecht: Van Crombrugge - Murillo, Kompany, Luckassen, Cobbaut - Zulj, Lokonga, Saelemaekers - Amuzu, Chadli, Doku
Club Brugge: Mignolet - Kossounou, Mechele, Deli - Diatta, Balanta, Vormer, Vanaken, Sobol - Dennis, Schrijvers

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie wint in het Lotto Park?

(427 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws