Clement: Anderlecht speelde tegen bijna allemaal teams uit de top-zes

Clement: "Anderlecht speelde tegen bijna allemaal teams uit de top-zes"

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 10:01zo 19-01-2020 om 10:01

Club Brugge opent 2020 met een uitwedstrijd bij rivaal RSC Anderlecht. Zondagavond kunnen de West-Vlamingen niet alleen hun eigen voorsprong op de concurrentie uitdiepen, maar evenzeer Anderlecht een definitieve klap verkopen in de strijd om Play-Off 1. Toch gaat Philippe Clement niet uit van een gemakkelijke overwinning.

Op papier zou een autoritaire leider zoals Club Brugge geen problemen mogen hebben met het nummer negen uit de stand, dat liefst 22 (!) punten achterstand telt. Toch blijft Anderlecht Anderlecht, beseft Clement. "Uiteraard wordt het een verraderlijke wedstrijd", is de Club-trainer op zijn hoede bij Sporza.

Clement legt ook uit waarom hij Anderlecht gevaarlijk acht. "Bij Anderlecht is er meer stabiliteit in het spel en de resultaten dan enkele maanden geleden", heeft hij de tegenstander goed bestudeerd. "Behalve tegen ons heeft Anderlecht sinds 2 december niet meer verloren. En het speelde tegen bijna allemaal teams uit de top-zes."

Anderlecht speelde in de weken voor de winterbreak inderdaad gelijk tegen Sporting Charleroi (0-0), Standard Luik (1-1) en Royal Antwerp FC (0-0). Tussendoor won het van KRC Genk (2-0). Het onderlinge duel waar Clement naar verwijst, is de kwartfinale van de Croky Cup. Toen was Club heer en meester in Brussel: 0-2.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws