Kums mag opnieuw vieren bij KAA Gent: Geen eenvoudige wedstrijd

Kums mag opnieuw vieren bij KAA Gent: "Geen eenvoudige wedstrijd"

19-01-2020 08:15
5

KAA Gent kon zaterdag weer een thuiszege pakken. Moeskroen moest er met 3-1 aan geloven. Sven Kums was tevreden over de match, al liep het bij momenten stroef.

"Het was geen eenvoudige wedstrijd", vertelde Kums op de officiële website. "We kwamen wel snel op voorsprong maar daarna kregen we het een beetje moeilijk. Dat tegendoelpunt viel vrij snel na rust, maar gelukkig konden we ons herpakken en de wedstrijd toch winnen. Maar mijn complimenten aan Moeskroen, want ze maakten het ons niet gemakkelijk."

Kums zag vooral concentratieverlies bij zijn ploeg. "Waar de moeilijkheden lagen? We werden iets te slordig na de 1-0. We wilden misschien wat te overhaast te werk gaan. Na de 1-1 werd ons spel wel wat beter, maar het liep toch niet perfect. Daarom zijn we extra blij met de drie punten."

KAA Gent kon de fans wel verwennen met drie mooie goals. "Het feit dat we er drie binnen leggen was wel positief, aangezien we niet super speelden. Of dat door de winterstop kwam? Dat kan (lacht). Nee, maar misschien hadden we gewoon wat ritme nodig."

Met twee doelpunten én een assist was Jonathan David opnieuw de beste man bij Gent. "Dat is zowel leuk voor hem als voor de ploeg. Hij bewees vandaag alweer hoe belangrijk hij is voor ons", besluit Kums.