STVV vergroot voorsprong op KV Kortrijk met makkelijke overwinning

18-01-2020 21:50

STVV heeft de tweede seizoenshelft ingezet met een overwinning. In eigen huis hield het de punten thuis. Het werd 2-0 tegen KV Kortrijk.

De eerste helft tussen STVV en KV Kortrijk was niet om over naar huis te schrijven. We kregen weinig, zeg maar geen, doelgevaar te zien. Twee ploegen die vooral afwachtend aan het voetballen waren en vooral de nul wilden houden.

Dat het bij de rust nog 0-0 stond was dan ook niet verrassend. Het was vooral hopen op beterschap in de tweede helft.

Na de pauze kregen we eigenlijk toch wat vertier en kansen. Tien minuten na rust werd er voor het eerst gescoord. Colido werd goed aangespeeld en bracht de Truienaren op voorsprong.

STVV bleef ook voortgaan op dat elan en maakte er enkele minuten later 2-0 van. Op aangeven van Colidio kon De Bruyn voor het tweede doelpunt van de avond zorgen.

Kortrijk kwam uiteindelijk beter in de wedstrijd en wist ook enkele kansen te versieren. Het raakte echter niet voorbij de STVV-doelman, waardoor het 2-0 bleef.