Hazard ziet Haaland schitteren bij debuut, Bornauw wint met Köln

18-01-2020 17:29
1

Erling Braut Haaland kende een debuut om niet snel te vergeten bij Borussia Dortmund. De Noorse spits maakte na 55 minuten spelen bij een 3-1 achterstand tegen FC Augsburg zijn debuut als invaller en draaide het duel met drie doelpunten compleet om.

FC Augsburg - Borussia Dortmund 3-4
Borussia Dortmund heeft door een geweldige comeback toch drie punten overgehouden aan het treffen met Augsburg. De ploeg van trainer Lucien Favre keek na 55 minuten spelen tegen een 3-1 achterstand aan, maar wist de wedstrijd volledig te kantelen. Florian Niederlechner en Marco Richter zorgen voor een 2-0 stand, waarna Julian Brandt de 2-1 maakte. Niet veel later zorgde Niederlechner met zijn tweede van de middag voor de 3-1.

Het was voor Favre het teken om Haaland van de bank te halen. De spits had niet lang nodig om indruk te maken, want drie minuten na zijn invalbeurt had hij zijn eerste treffer te pakken: 3-2. Dortmund was volledig los na de aansluitingstreffer en Jadon Sancho prikte twee minuten later de gelijkmaker binnen. Het was Haaland die de wedstrijd met zijn tweede - op assist van Thorgan Hazard - en derde doelpunt vervolgens besliste in het voordeel van de uitploeg, die met een 3-5 overwinning van het veld stapte.