Blind op de weg terug na ontstoken hartspier: 'Hij is weer begonnen bij Ajax'

Blind op de weg terug na ontstoken hartspier: 'Hij is weer begonnen bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 14:28za 18-01-2020 om 14:28

Daley Blind is gezond en werkt alweer aan een terugkeer bij Ajax. Dat onthult zijn vader Danny Blind zaterdag bij Ziggo Sport. De 29-jarige verdediger herstelt van een ontstoken hartspier.

"Het gaat opzich goed. Hij is weer begonnen met zijn trainingsprogramma", vertelt de ex-bondscoach. "Er wordt nu per dag bekeken hoe dat gaat en wat dan het vervolg moet zijn. Hij moet het langzaam weer opbouwen. Hij is weer aan het optrainen. Gisteren heeft Erik ten Hag er ook wat over gezegd, ook om te voorkomen dat iedere dag dezelfde vraag komt. Het wordt gewoon per dag bekeken."

Een prognose over een mogelijke rentree van Daley Blind bij Ajax, kan zijn vader niet geven. "Natuurlijk heeft iedereen wel iets in zijn hoofd, maar het lijkt mij niet verstandig om daar nu iets over te zeggen." Vorige maand werd een defibrillator bij de Oranje-international aangebracht, nadat na het Champions League-duel met Valencia een ontstoken hartspier bij hem werd geconstateerd.

Ajax-trainer Ten Hag wilde vrijdag tijdens de persconferentie niet veel kwijt over het herstel van de linkspoot. "Het kan een week, maar ook een maand of langer duren", liet hij weten.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws