‘UEFA wil Champions League hervormen, Jupiler Pro League is geen voorstander’

‘UEFA wil Champions League hervormen, Jupiler Pro League is geen voorstander’

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 14:16za 18-01-2020 om 14:16

De UEFA heeft plannen om samen met de ECA (European Club Association) de Champions League in 2024 te hervormen en uit te breiden, dat meldt Het Laatste Nieuws.

De huidige Champions League zou dan vier extra speeldagen krijgen in de vorm van grotere poules of een extra poulefase zoals dat in het verleden het geval was. Deze plannen staan overigens los van de overeengekomen hervorming in 2021. Dan komt er met de Conference League sowieso een derde Europese competitie met kleinere landen.

Meer wedstrijden in de Champions League is meer visibiliteit en geld voor de Europese topclubs. Die willen alleen maar vaker tegen elkaar spelen. Er zal ook een drukkere kalender zijn en dit heeft ook gevolgen voor de Jupiler Pro League. De Pro League steunt het standpunt van de European Leagues die stellen dat de nationale competities altijd voorrang moeten hebben in de kalender.

“We zijn de bedreigingen van de rijke clubs in het Europese voetbal beu”, klinkt het in een mededeling van de organisatie (vereniging van 36 Europese competities), die in september de ‘Support Your League’-campagne opstartte. Een duidelijk statement, waar ook de Pro League zich aldus bij aansluit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws