Klopp boos op Afrikaanse én Engelse voetbalbond: 'Het is een zéér slechte zaak'

Klopp boos op Afrikaanse én Engelse voetbalbond: 'Het is een zéér slechte zaak'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 11:40za 18-01-2020 om 11:40

Jürgen Klopp is 'not amused' met de beslissing van de Afrikaanse voetbalbond om het toernooi in 2021 weer naar de winter te verplaatsen. De Duitse oefenmeester spreekt zelfs van een 'catastrofe'.

Klopp beschikt in Liverpool over een selectie met meerdere grote Afrikaanse spelers. Sadio Mané en Mohamed Salah vormen alleen al de top twee in de afgelopen Afrikaans Voetballer van het Jaar-verkiezing. "Voor ons is dit een catastrofe. We zullen Mané, Salah of Keita niet opeens gaan verkopen nu er een toernooi is in januari of februari: natuurlijk niet. Maar je houdt dit wel in je achterhoofd als je een speler wil aantrekken. Als club moet je hier nu eenmaal rekening mee houden. Ik vind het een zeer slechte zaak", briest hij op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Manchester United.

De oud-trainer van Borussia Dortmund maakt van de gelegenheid gebruik om het overvolle Engelse speelschema nog eens aan de kaak te stellen. "Het voelt als tijdsverspilling. Die klager van Liverpool, of hoe ze me ook noemen, is weer aan het woord. Zolang er niks verandert, zal ik mijn zorgen echter blijven uitspreken. Het gaat om de spelers, niet om mij. Er zijn zó veel dingen die opgelost moeten worden, maar er is nooit tijd om eens met zijn allen om tafel te zitten en het te hebben over een normaal schema", moppert Klopp tegenover de aanwezige pers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws