'United bereikt alsnog akkoord: Fernandes voor zeventig miljoen naar Old Trafford'

'United bereikt alsnog akkoord: Fernandes voor zeventig miljoen naar Old Trafford'

18-01-2020 09:05
1

Manchester United heeft Bruno Fernandes bijna binnen. De Premier League-grootmacht is nagenoeg rond met Sporting Portugal over een transfer van de 25-jarige middenvelder, meldt Sky Sports.

United en Sporting zijn het eens over een transfersom van zeventig miljoen euro. The Mancunians maken in eerste instantie vijftig miljoen over naar Lissabon, de rest van het bedrag bestaat uit bonussen. United bereikte ook al een persoonlijk akkoord met Fernandes, voor wie een contract ter waarde van 140.000 euro per week klaarligt op Old Trafford.

Fernandes speelde vrijdag in de met 0-2 verloren topper tegen Benfica zijn laatste wedstrijd voor Sporting. United wilde niet dat hij nog in actie zou komen in dat duel, maar de aanvoerder wilde op gepaste wijze afscheid nemen van de club en de fans. Mogelijk zit de Portugese international zondag al op de tribune als United op bezoek gaat bij Liverpool.

United kan de komende jaren ook nog beschikken over Eric Bailly, meldt de Britse omroep. De club licht een tweejarige optie in het aflopende contract van de 25-jarige Ivoriaanse verdediger, die daardoor tot medio 2022 vastligt.