Buurtbewoners starten petitie tegen nieuwe stadionplannen Club

Buurtbewoners starten petitie tegen nieuwe stadionplannen Club

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 22:49vr 17-01-2020 om 22:49

De nieuwe stadionplannen van Club Brugge werden op gejuich onthaald door de supporters van de Club. Een minderheid staat echter iets minder te springen, een petitie opgestart door de buurtbewoners verzamelde al 238 handtekeningen.

‘Wij willen geen groter stadion in Sint-Adries’ is de duidelijke titel van de petitie. Club Brugge wil een nieuw en groter stadion bouwen maar een groot deel van de buurtbewoners ziet dat niet zitten. "Een nieuw stadion is prima, maar niet op de huidige site", stelt de petitie. "Dergelijke projecten horen niet thuis in een woonzone maar buiten de stad", valt er ook nog te lezen.

Club Brugge is zich bewust van de tegenkanting in Sint-Andries. Bart verhaeghe maakte eerder duidelijk dat het nieuwe stadion echter niet voor meer overlast zou gaan zorgen. Zo stelde hij dat aan alle moderne licht en geluids normen zal worden voldaan, om de impact buiten het stadion te beperken. Ook zal er een nieuwe groene zone worden gecreëerd waar ook de buurtbewoners gebruik van zullen kunnen maken.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is een andere locatie beter geschikt voor dit nieuwe stadion?

(469 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws