Standard boekt belangrijke overwinning tegen KV Mechelen

17-01-2020 22:27
12

Standard heeft een belangrijke overwinning geboekt met het oog op play-off 1. KV Mechelen ging met 2-3 voor de bijl.

KV Mechelen en Standard mochten de Jupiler Pro League weer opgang trappen na een korte winteronderbreking. Beide ploegen hadden daarin misschien net iets té veel tijd genomen om elkaar te bestuderen: Standard kon pas na een studieronde de eerste kans van de wedstrijd laten optekenen.

Ook in het verdere verloop van de eerste helft leek er maar geen vuur in de wedstrijd te komen, de eerste helft leek op een brilscore af te stevenen. Daar dacht Amallah echter anders over: met een klasseflits zette hij Standard op voorsprong. De aanvaller haalde een bal enig mooi uit de lucht en kapte dan verdediger Swinkels uit. Doelman Thoelen was verschalkt.

KV Mechelen was echter niet van plan lang te achtervolgen, na amper vijf minuten in de tweede helft scoorde De Camargo de gelijkmaker. Met een rake kopbal maakte hij zijn zevende doelpunt van het seizoen.

De gelijkmaker gaf KVM hoop en de jacht op de overwinning werd ingezet. Toch was het even schrikken wanneer Amallah een dot van een kans liet liggen. Het was echter uitstel van executie, twintig minuten voor tijd kon Carcela aanleggen na een onterechte hoekshop: de bal vloog tegen de netten.

Ook dit keer was KVM niet van plan lang te achtervolgen, opnieuw De Camargo zorgde enkele minuten later al voor de gelijkmaker. De tweede helft was een stuk boeiender dan de eerste en kende ook nog een apotheose voor de troepen van Preud’Homme. In het slot van de wedstrijd slaagde Avenatti erin om Standard opnieuw op voorsprong te brengen. De derde keer was de goede keer, KV Mechelen kwam niet meer langszij. Standard pakt zo belangrijke punten tegen een rechtstreekse concurrent voor play-off 1.