Allijns wil minder ploegen in België: Er is iets fundamenteel mis

Allijns wil minder ploegen in België: "Er is iets fundamenteel mis"

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 21:16vr 17-01-2020 om 21:16

Nu dat een mogelijke BeNe-liga weer volop in de schijnwerpers staat, wordt er volop gedebatteerd over het 1A en 1B-format, alsook alternatieve competitiehervormingen. Op Twitter toonde Joseph Allijns zich kritisch over het huidige systeem.

De voorzitter van KV Kortrijk is van mening dat er momenteel te veel professionele voetbalclubs actief zijn in een kleine markt als België. "Als men niet begrijpt dat er in België met 24 professionele voetbalploegen, waarvan vier in Wallonië, twee in Brussel en achttien in Vlaanderen, er te veel voetbalploegen zijn dan is er fundamenteel iets mis", toont Allijns zich kritisch.

Dat het huidige systeem mank loopt, staaft Allijns met een statistiek. Zo haalt hij aan dat de 1B clubs samen een verlies van 50 miljoen euro hebben gemaakt. De KVK-voorzitter komt ook met een suggestie op de proppen: schaalvergroting en het herleiden van het aantal ploegen is volgens Allijns de logische oplossing. Hoe en in wat voor format dat precies moet gebeuren deelt hij niet mee.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zijn er te veel Belgische profclubs?

(216 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws