Nieuw koningskoppel in de maak bij Gent: Hij is klaar voor het grote werk

Nieuw koningskoppel in de maak bij Gent: "Hij is klaar voor het grote werk"

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 17:31vr 17-01-2020 om 17:31

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 17:34vr 17-01-2020 om 17:34

AA Gent ontvangt zaterdagavond Excelsior Moeskroen in de Ghelamco Arena. Coach Jess Thorup zal moeten puzzelen door de achillespeesblessure van Roman Yaremchuk. Daardoor bestaat de kans dat Giorgi Chakvetadze aan de aftrap verschijnt na zijn lange blessure.

De 20-jarige Georgiër lijkt stilaan klaar voor het grote werk. "Giorgi kon op uitzondering van één sessie alle trainingen afwerken in Oliva. Hij oogt heel scherp. Ik sprak ook met hem en hij zei me dat hij bijna 200% is. De volgende stap is natuurlijk matchritme opdoen en dan volgen ook nog wel die laatste percentjes aan explosiviteit. Maar dat komt pas door matchen te spelen. Hij is klaar voor het grote werk", vertelde Thorup aan Het Nieuwsblad.

Door de afwezigheid van Yaremchuk kan Thorup het duo David – Chakvetadze al tegen Moeskroen opstellen. Een combinatie die al eens werd uitgetest. "Daarom is het ook zo fijn dat we merkten dat Giorgi ook uitstekend samen kan spelen met Jonathan David. We testten dat uit in Oliva tijdens de oefenmatch en dat pakte goed uit", besloot de coach van Gent.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws