Leye is ambitieus: “Wil eerste Afrikaanse T1 in Champions League worden”

Leye is ambitieus: “Wil eerste Afrikaanse T1 in Champions League worden”

17-01-2020 16:46 Laatste update: 16:48
7

Mbaye Leye is de assistent van Michel Preud’homme bij Standard Luik. De trainer heeft echter grote ambities en maakt die tegenover Het Laatste Nieuws duidelijk.

Leye moet nog groeien en weet niet of hij een succesvolle T1 zal zijn. "Ik weet niet of dat het geval zal zijn. Het is alleszins een enorme uitdaging. Ik wil de eerste Afrikaanse trainer zijn die een club traint in de Champions League. Om te bewijzen dat iedereen het kan.”

“Black, rouge, jaune... Alles heeft met competenties te maken. En waarom zou dat niet lukken met Standard? Hier zit het potentieel om op termijn opnieuw Champions League te spelen. Wat Club Brugge nu doet, is magnifique, hopelijk kunnen wij dat op een dag ook”, aldus Leye.

Leye denkt nog niet aan vertrekken. "Zolang Michel coach is van Standard wil ik graag zijn assistent blijven. Ik vind het belangrijk om dezelfde spelfilosofie en hetzelfde temperament te delen met de hoofdtrainer. Hier is dat het geval. Ik weet wat ik kan verwachten van Michel. De rest van mijn toekomst zal ik stap per stap bekijken."