Antwerp riskeert fikse boete door supportersincidenten tegen Club Brugge

Antwerp riskeert fikse boete door supportersincidenten tegen Club Brugge

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 15:29vr 17-01-2020 om 15:29

Royal Antwerp Football Club riskeert weer een fikse boete na supportersincidenten in de gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge.

Antwerp riskeert een boete van 10.000 euro nadat supporters van The Great Old zich misdroegen in de thuiswedstrijd tegen leider Club Brugge van 10 november 2019. KBVB-woordvoerder Pierre Cornez laat dit aan Belga weten.

Club Brugge ging voor het eerst onderuit in de competitie in de wedstrijd tegen Antwerp, het werd 2-1. Voor de rust hadden de thuissupporters het echter bont gemaakt, en daarvoor wordt Antwerp nu vervolgd.

Na de 0-1 van Schrijvers haalden de fans massaal vuurwerk boven. Vlak voor rust legde scheidsrechter Bram Van Driessche de wedstrijd stil nadat de grensrechter verschillende bekertjes naar zijn hoofd kreeg gegooid. Voor de rest waren er geen ongeregeldheden meer.

‘Op basis van het scheidsrechtersverslag en het rapport van de match delegate ging het Bondsparket over tot vervolging. Bondsprocureur Wagner eiste twee keer een boete van 5.000 euro, een voor het Bengaals vuur en eentje voor het werpen van projectielen’, klinkt het in Het Nieuwsblad. Op 18 februari komt de Geschillencommissie met een definitieve uitspraak.

Poll

Een terechte straf?

(427 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws