KV Oostende in de wolken: “Gaan een gigantische meerwaarde betekenen”

KV Oostende in de wolken: “Gaan een gigantische meerwaarde betekenen”

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 14:45vr 17-01-2020 om 14:45

KV Oostende is bijna verkocht aan Pacific Media Group, een Amerikaans investeringsbedrijf. Voorzitter Frank Dierckens geeft meer uitleg aan VTM Nieuws.

“De deal is voor 95% rond. Financieel zijn we gered”, liet Dierckens eerder al optekenen. “Die mensen zijn enorm geïnteresseerd om van KV Oostende een mooie ploeg te maken. Hoe we bij zo’n Amerikaanse gigant terechtkomen? Via Luc Devroe.”

“Ik ben 100% zeker dat ik de club niet verkoop aan de eerste de beste buitenlandse investeerder. De manier waarop zij willen werken, is perfect”, gaat Dierckens verder. “Zij zorgen voor het sportieve, daar ben ik minder gespecialiseerd in. Het is ook hun visie om met de jeugd te werken. Qua visie en werking was dit 100% wat ik voor ogen had.

Dierckens zal nog een kwart van de aandelen bezitten en blijft normaal gezien voorzitter. “Hun netwerk is enorm. Ze gaan straks een gigantische meerwaarde betekenen voor de club, en mogelijk zelfs voor het Belgische voetbal. We blijven een West-Vlaamse ploeg, maar met een Amerikaanse gigant op de achtergrond.”

Wat met Patrick Orlans als CEO. “En of Patrick Orlans CEO blijft? Daar hebben we eerlijk gezegd nog niet over gesproken, maar dat wordt moeilijk”, aldus Dierckens.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat de overname zo'n grote impact hebben?

(177 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws