Bodart is gelukkig bij Standard: Als je ziet wat Coucke is overkomen...

Bodart is gelukkig bij Standard: "Als je ziet wat Coucke is overkomen..."

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 11:00vr 17-01-2020 om 11:00

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 11:42vr 17-01-2020 om 11:42

Arnaud Bodart is dit seizoen uitgegroeid tot onbetwiste nummer één bij Standard. Hij laat Vanja Milinkovic-Savic en Jean-François Gillet achter zich. Bodart kijkt dan ook heel tevreden terug op zijn seizoen tot dusver.

"Ik heb zeker al foutjes gemaakt, maar ik krijg enorm veel steun van de supporters op Standard", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Verder heb ik het geluk gehad dat ik nog geen grote flaters begaan heb. Als je kijkt wat ­Gaëtan Coucke is overkomen… Helaas ging hij twee keer kort na mekaar in de fout. Dat is normaal, hè, we zijn jonge keepers. Het maakt deel uit van het leerproces."

Bodart is duidelijk een laatbloeier. "Pas op mijn negentiende tekende ik mijn eerste profcontract. Ik ben nooit beschouwd als het grootste talent. Totaal niet erg, ik denk zelfs dat het beter zo is. Als ik het opnieuw moest doen, zou ik niks willen veranderen. Zo heb ik buiten de spotlights keihard aan mijn ontwikkeling kunnen werken."

Bodart ziet ook hoe veel toptalenten de mist ingaan. "Je hebt weleens spelers die op hun vijftiende een grote toekomst worden toegedicht. De volwassenheid is er dan nog niet. Iedereen vindt iets van je. Je krijgt veel aandacht. Er zijn uitzonderingen, maar je ziet toch weinig van die wonderkinderen die het nu niet moeilijk hebben."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Bodart de juiste keuze in doel?

(178 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws