Club Brugge-icoon waarschuwt Vanaken: Dan zal het nooit gebeuren

Club Brugge-icoon waarschuwt Vanaken: "Dan zal het nooit gebeuren"

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 10:00vr 17-01-2020 om 10:00

Hans Vanaken won woensdag zijn tweede Gouden Schoen, en dus wordt er weer volop gespeculeerd over een transfer. Jan Ceulemans is duidelijk. Als het nu niet gebeurt, dan zal het nooit gebeuren. 

"Als hij nu niet gaat, denk ik niet dat het er ooit nog van komt", geeft Ceulemans aan in Het Nieuwsblad. “Hij heeft al laten verstaan dat hij zich goed voelt in Brugge. Hij woont vlakbij, de familie is blij… Het is makkelijker om zo je carrière uit te bouwen. Voor het geld hoeft hij ook niet naar het buitenland. Hij kan nog acht jaar bij Club Brugge blijven en met de bedragen die ze nu betalen, zal hij tegen dan ook wel safe zitten."

Ceulemans weet wel dat zijn kansen bij de Rode Duivels dan afnemen. "We moeten er niet flauw over doen: er zijn competities die veel beter zijn dan de Belgische. Daar spelen ook de meeste jongens die nu in de ploeg staan bij de Rode Duivels. Maar zij zijn ook ouder dan Vanaken. Op termijn zou hij dus wel in aanmerking kunnen komen voor een basisplaats. Die stap zou makkelijker te zetten zijn als hij in een grotere competitie speelt."

Bij Club Brugge blijven lijkt een veilige keuze, maar dat vindt Ceulemans niet. "Een transfer naar het buitenland is dan misschien wel een risico, maar het is ook niet zo dat zijn bedje in Brugge nu gespreid is. Hij heeft de lat voor zichzelf nog wat hoger gelegd. Het kan in zekere zin alleen maar minder gaan nu. Mensen zullen nog sneller gaan morren als hij eens een keer zijn dag niet heeft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind jij dat Vanaken de stap naar het buitenland moet zetten?

(696 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws