KVO heeft een overnemer gevonden: Deal voor 95% rond

KVO heeft een overnemer gevonden: "Deal voor 95% rond"

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 23:29do 16-01-2020 om 23:29

Er lijkt dan toch een oplossing in de maak voor KV Oostende. Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie onthulde voorzitter Frank Dierckens dat de club zo goed als rond is met het Amerikaanse Pacific Media Group.

De investeringsgroep is voor 95% rond met KVO omtrent de overname van de club. Pacific Media Group zou echter niet alle aandelen in handen krijgen, huidig voorzitter Dierckens behoudt 20% van de aandelen waardoor de lokale verankering gegarandeerd zou zijn. "De investeringsgroep werkt altijd op deze manier, met lokale mensen die aan boord blijven. Zo kunnen we een gezonde samenwerking bewerkstellen tussen Amerika en het lokale gebeuren", aldus de voorzitter tegenover Sporza.

Officieel is de deal nog niet helemaal, enkele administratieve zaken moeten nog geregeld worden. "We hebben nu vijf werkdagen om alles helemaal af te ronden", verklaart Dierckens. De voorzitter is alvast in zijn nopjes met deze oplossing. "Die mensen zijn supergemotiveerd om erin te stappen. Ik ben ook erg gemotiveerd om KVO samen met hen te leiden. Mocht de deal uiteindelijk toch niet meer doorgaan, dan komen de twee andere pistes terug in het vizier", houdt Dierckens nog een slag om de arm.

Dierckens geeft ook nog wat duiding bij de overnemer. "Pacific Media Group is een Amerikaans bedrijf dat zowel in media als sport investeert. Sinds een paar jaar zijn ze ook actief in het Europese voetbal. Zo waren ze drie jaar eigenaar van Nice, momenteel hebben ze ook een ploeg in Zwitserland (FC Thun) en in Engeland (Barnsley). Ze zien België als een mooi land om jeugd op te leiden en klaar te stomen voor een verdere carrière."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede deal?

(259 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws