UPDATE: 'Napoli bevestigt slecht nieuws voor Mertens'

UPDATE: 'Napoli bevestigt slecht nieuws voor Mertens'

16-01-2020 23:04 Laatste update: 24-01-2020 13:50
1

Dries Mertens staat al enkele weken aan de kant met een aanslepende blessure aan de adductoren. Napoli probeert de Rode Duivel fit te krijgen voor de clash tegen Juventus.

Mertens kwam het laatst in actie in een uitduel tegen Sassuolo, sindsdien wordt er maar weinig gelost over de blessure van de Leuvenaar. Wat wel zeker is, is dat Mertens zich in België liet behandelen en zo onder meer de topper tegen Inter en collega Rode Duivel Romelu Lukaku miste.

Het Nieuwsblad meldt dat ook op de volgende speeldag Mertens niet in actie zal komen, de thuiswedstrijd tegen Fiorentina komt nog te vroeg. Mertens hoopt weer speelklaar te zijn over een kleine twee weken, dan staat er niets minder dan een clash tegen Juventus op het programma.

Napoli kan zijn kwieke aanvaller zeker en vast gebruiken. Na een teleurstellende heenronde staat de ploeg van Mertens pas op een elfde plek in het klassement. Ook de toppers tegen Inter en Lazio gingen verloren zonder Mertens in de selectie.

Update: Dries Mertens zal niet aantreden tegen Juventus. Napoli laat weten dat onze landgenoot momenteel werkt in de sportschool aan zijn herstel. Achter de naam van Kalidou Koulibaly staat nog een vraagteken. De voormalige speler van KRC Genk deed al een deel van de trainingen met de A-ploeg mee, maar nog niet alles. Zondag ontvangt Napoli Juventus.