Chadli is er nog niet uit: In Monaco is ook het één en ander veranderd

Chadli is er nog niet uit: "In Monaco is ook het één en ander veranderd"

16-01-2020 22:19 Laatste update: 22:21
6

Nacer Chadli wierp zich dit seizoen op als één van de weinige uitblinkers bij Anderlecht. De Rode Duivel hoopt met zijn goede vorm een EK-selectie af te dwingen. Ook een verlengd verblijf bij de recordkampioen ligt nog steeds op tafel.  

Ondanks zijn EK ambities legt Chadli zichzelf niet te veel druk op. "Je bent pas zeker van je selectie als je tussen de 23 namen van de bondscoach zit", stelt hij in Het Nieuwsblad. "Maar ik wil mezelf geen druk opleggen. Hopelijk is de tijd van blessures nu ook wel voorbij."

Als Chadli deze vorm aanhoudt wordt hij een grote kanshebber op een plaatsje in de uiteindelijke selectie van Roberto Martinez. Met een voet in bijna de helft van alle competitiegoals van Anderlecht dit seizoen, is Chadli onmisbaar geworden in de ploeg. Anderlecht hoopt dan ook vurig dat Chadli de club ook na dit seizoen trouw blijft.

De optie op een extra seizoen is ook nog lang niet van tafel geveegd. "Ik ga mijn opties na het seizoen bekijken", aldus Chadli. "Misschien keer ik terug naar Monaco want daar is ook het één en ander veranderd. Mijn keuze zal vallen net voor of net na het EK", besluit de middenvelder.